Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő/Doktor úr! Másfél éves, lakásban tartott, ivartalanított cicámnál egy napja hirtelen magatartásváltozás következett be. A lakás egy pontjának bútoraitól elkezdett félni, jóformán egyik percről a másikra. Semmiféle rossz esemény nem történt vele, ami mindezt kiválthatta volna. Mit javasol, mit tegyek vele? Már próbáltam játékkal, jutalomfalattal “odacsalni”, de semmi sem segített. Ahogy a bútorok közelébe ér, elkezd szimatolni, kitágul a pupillája, majd hirtelen eltolat onnan. Válaszát előre is köszönöm! Kata

2014.01.07

Állatorvos
Lehet, hogy olyasmi történt, amit Ön nem érzékel (pl: a cica számára riasztó szag került a bútorra valakinek a ruhájáról). Szerintem ne erőltesse azt, hogy a cica odamenjen a bútorokhoz. Ha a bútoroknak van könnyen lemosható részük, akkor azokat mossa le alaposan, így talán lehet semlegesíteni a szagot. Ha néhány napon belül nem oldódik meg magától a dolog, akkor megpróbálhat Feliway sprayt vásárolni és azzal befújni a rettegést okozó bútorokat. Ez a spray nyugtató hatású feromonokat tartalmaz (a termékről részletesen olvashat az interneten). Ha a macska viselkedése egyéb tekintetben is furcsává válik, akkor keressen fel egy neurologiai szakrendelést (pl.:Dr. Csébi Péter). Sajnos az epilepszia egyes formái is viselkedésváltozással járhatnak.
Vissza a kérdésekhez