Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő/Doktor úr! Öt éves ivartalanított kandúr cicám miatt aggódom. November végén vettük észre, hogy nagyon sokszor jár az alomra, akkoriban egy-két óra alatt akár 15x is kiment. A vizelete nem volt véres, nem sírt ürítés közben, evett-ivott rendesen, bágyadt sem volt, de azért elvittük az orvoshoz. Ott egyből megnézték ultrahanggal, hál’Istennek követ, elzáródást nem találtak, csak pici gyulladást a hólyagban. Azt mondták, valószínűleg stressz váltotta ki, de azért kapott egy szurit. Pár nap alatt enyhültek a tünetei, de továbbra sem múltak el teljesen. Csomósodós almot használunk, így látom, hogy november előtthöz képest nem 2-3 nagyobb pisit ereszt, hanem sok aprót. Mostanában észrevettem, hogy amikor mi mozgolódunk (reggeli induláskor,és este, amikor hazaérünk), akkor megint sokszor megy WC-re. Nem 15X, de mondjuk 5X egymás után. Ha jól látom, továbbra sem véres a vizelete, és ugyanúgy eszik-iszik-játszik, sőt, amikor az ölünkbe fekszik, engedi, hogy a hasát simogassuk, és még dorombol is hozzá. Ebből kiindulva nagy baj nem lehet, de csak nem normális, hogy ennyiszer pisil. Kicsit úgy viselkedik, mint egy prosztata problémás érett úr. 🙂 Tudna kérem segíteni abban, hogy Ön szerint mi lehet a gond és érdemes-e újra orvoshoz vinni? (nem volt számára kellemes a múltkori látogatás, az ultrahanghoz le kellett fogni, és vizeletet is vettek tőle – ha nem muszáj, nem tenném ki ennek még egyszer) Vagy ha még nem kell vinni, akkor mit figyeljek rajta? Segítségét előre is köszönöm, Emese

2014.01.04

Állatorvos
Sajnos macskáknál nagyon gyakoriak az ilyen jellegű problémák. Szerintem beszéljen a kezelő állatorvosával, mert fontos lenne a korábbi vizeletvizsgálat eredménye. Szerintem hasznos lenne egy újabb vizeletvizsgálat. Ez lehetséges úgy is, hogy Ön egy steril fecskendőbe felszív egy kis vizeletet és egyelőre azt viszi el az orvoshoz. Természetesen az a vizelet, amelyiket a hólyagból vettek le, sokkal alkalmasabb egyes vizsgálatok elvégzésére, de tájékozódásnak egy Ön által bevitt minta is megteheti. Ha nincsen kórokozó a vizeletben és nincsenek kristályok sem, akkor nagyon valószínű, hogy ennek a problémának a stressz az oka....Léteznek táplálékkiegészítők amelyek segítenek ilyen problémák esetén (pl.:Cystaid). Hasznos lehet, ha a cica a táplálékát nedvesítve kapja. Használhatnak a stressz csökkentésére Feliway sprayt vagy párologtatót. Sajnos előbb-utóbb mindenképpen szükség lesz újabb vizsgálatokra, mert az ilyen jellegű problémák sajnos sok esetben végigkísérik a cica egész életét.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem