Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

8 hetes korában (2 hét múlva) fogjuk elhozni Bichon Havanese kiskutyánkat. 2 szobás, tégla építésű társasházban lakunk. A kérdésem az lenne, hogy hány hetes korától vihetem le sétálni? Valamint a szobatisztaságra úgy szeretnénk nevelni, hogy az erkélyen alakítanánk ki egy almot, hogy ott végezhesse el a dolgát. Ez jó megoldás vagy inkább a lakásba legyen az a bizonyos pont?

Válaszát előre is köszönöm! Sikerekben, boldogságban gazdag új évet kívánok Önnek!

2014.01.01

Állatorvos
Én is boldog új, kutyás évet kívánok! Biztonságosan akkor viheti sétálni a kölyköt, ha megkapta az oltásokat. Az oltásokat 2 hetente kapja a kölyök (parvovírusos bélgyulladás elleni vakcina, kombinált oltás, parvo ismétlő, kombinált ismétlő). Az ötödik oltás a veszettség elleni védőoltás, azt szoktuk mondani, hogy arra már nyugodtan jöhet a saját lábán a kutya. Amíg nincsenek meg az oltások, addig nincsen megfelelő védettsége a legveszélyesebb kutyabetegségek ellen. Amíg nincsenek meg az oltások, addig lehetőség szerint csak olyan helyen tegyék le a kölyköt, ahol nincsen sok kutya (erdők, rétek stb.). Nagyon hasznos, ha a kölyöknek ebben az időszakban is van lehetősége más egészséges kölykökkel és oltott/egészséges felnőtt kutyákkal találkozni, játszani.
Az alom szerintem olyan helyen legyen, ahová a kölyök az Önök segítsége nélkül is eljuthat (nem kell ajtót nyitni). Ha a kölyök széthordja az alomanyagot, akkor természetesen tegyék ki az erkélyre. Ha a társasháznak van kertje, ami biztonságos akkor nyugodtan kiengedheti oda a kölyköt. Ha kint végzi a dolgát, akkor nagyon dicsérje meg. Ha otthon vannak, akkor mindig figyelje a kiskutyát, ha sokat szaglászik (láthatóan az ürítés helyét keresi), akkor kapja fel a kiskutyát és vigye ki a kertbe. A kölykök evés és ébredés után szinte mindig ürítenek.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem