Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő/Doktor Úr!
Fél éve van egy most 1 éves cicám. Állatotthonból hoztam, mentett cica. Volt egy kis probléma az elején az alommal, néha az alomtálca mellé kakilt, de aztán minden rendbe jött. Sajnos 3 hete újra kezdődött minden. Elutaztam 3 napra, ezalatt a lányom látogatta, de azóta csak nagyon ritkán kakik az alomba. Megvárja, amíg nem vagyok itthon, vagy reggel, mielőtt felkelek, leteszi a “csomagot” az alomtálca mellé. Pisilni mindig az alomba megy. Fogalmam sincs, mit csináljak, nem állhatok mellette állandóan. Mit tanácsol?
És van még egy problémám. Keverék cica (házi/main coon), félhosszú szőrrel, és bizony időnként ráragad a pisi vagy a kaki a szőrére az alommal együtt. Én most Premier csomósodó almot használok, lehet, hogy almot kéne váltanom?
Nagyon várom a választ mindkét kérdésemre, és előre is köszönöm.
BUÉK!
Üdvözlettel:

Magdi

2014.01.04

Állatorvos
Valószínűleg az elutazása zavarhatta meg a cicát. Akkor is előfordul, hogy egy cica elutasítja a macskaalmot, ha valami kellemetlen élmény érte székletürítés közben (pl.: hasgörcs, szorulás miatt fájdalmas székletürítés stb.), ilyenkor a helyszínnel köti össze a rossz érzést. Próbáljon meg kihelyezni több alomtálcát különböző típusú almokkal. Reméljük a cica az egyiket elfogadja majd. Lehet, hogy hosszútávon is szükség lesz legalább két alomtálra. Sajnos ez olyasmi, amivel próbálkozni kell.
Ha a jelenleg használt alom szennyezi a cica szőrét, akkor amúgy is érdemes kipróbálni más típusokat, hátha megszűnik ez a probléma is. A macskák nagyon tiszta állatok, az is lehet, hogy a szőrére ragadó alom is nagyon zavarja.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem