Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Érdeklődnék, hogy mitől van az, hogy 3-4 naponként főleg reggel rájön a kutyámra, hogy nyalja a szőnyeget erőteljesen, sőt korábban meg is rágta, aztán volt, hogy gombócként kihányta. Elrágta a cipőfűzőt, azt is kihányta. Nem kölyök kutya, korábban nem csinált ilyet. Ilyenkor sétánál füvet is szokott enni. Nem kap csak egyfajta tápot, kb 9 hónapja, előtte acanát evett, akkor nem vettem ezt észre. Mi okozhat ilyen problémát? Ja és ilyenkor asok neki fél quamatelt, és házt. kekszet, utána egy idővel megszűnik, igaz amikor nem adtam akkor sem tartott ez egész nap, max fél óra.
Köszönöm előre is válaszát!
Üdvözlettel: Kiss Magdolna

2017.07.21

Állatorvos

Azt kellene ebben az esetben eldönteni, hogy a kutya ezt azért csinálja, mert kellemetlensége van, vagy viselkedészavarral állunk szemben. Szerintem jó úton jár. Próbáljon reggelente Quamatelt adni a kutyának és a napi adagját ossza két részre (vagyis reggelizzen a kutya). Térjen vissza a jól bevált tápra. Ha a probléma ettől megoldódik, akkor biztosan nem viselkedészavar. Ha továbbra is fennáll a dolog, akkor vegye fel a kapcsolatot viselkedésterápiával foglalkozó szakemberrel (pl.: Dr. Sátori Ágnes). Mielőtt viselkedési problémának diagnosztizálunk valamit, ki kell zárni a szervi okokat.

Vissza a kérdésekhez