Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Egy Golden Retriever kutyus gazdája vagyok, aki elmúlt már 10 éves. Fogyókúrára kell fogni. A kérdésem az lenne, hogy a kutyus csirke fehérje allergiás. Ilyen esetben mit javasolt, mivel etessük, milyen tápot használjunk, hogyan is álljunk neki a fogyókúrás kezelésnek?
Válaszát megköszönve, tisztelettel: Kovács Viktória

2015.11.10

Állatorvos

Egy ennyi idős kutyánál mindenképpen egy állatorvosi vizsgálat szükséges a fogyókúra megkezdése előtt. Meg kell nézni a szervfunkciókat és ki kell zárni bizonyos betegségeket (pl.: pajzsmirigy alulműködés), amelyek a túlsúly hátterében állhatnak. Csak nagyon óvatosan, fokozatosan szabad lefogyasztani egy kutyát, a hirtelen fogyókúra nagyon megterheli a szervezetet. A mozgás mennyiségét is érdemes növelni, de természetesen ezt is nagyon fokozatosan, állatorvossal egyeztetve, nehogy megterheljük a kutyát. Lényeges kérdés, hogy mekkora túlsúlytól kell megszabadulni, hiszen egyes esetekben elegendő lehet a táplálék mennyiségének csökkentése (először egynegyed részével) és a testmozgás (jelen esetben valószínűleg kímélő séta) mennyiségének növelése. Nehezíti a megfelelő diéta kiválasztását az allergia. Beszéljen állatorvosával, hogy az önök esetében elegendő-e a már jól bevált táp mennyiségének csökkentése. Ha nem, akkor léteznek érzékeny kutyáknak való csökkentett kalóriatartalmú tápok, ilyen például: Royal Canin Hypoallergenic Moderate Calorie.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem