EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Elvittem a kutyámat az állatorvoshoz kitisztították a bűzmerigyét,mire kell figyelni ha én csinálnám itthon? Nem volt gyulladt neki csak be volt gyülve. A másik amit csináltak neki a szája kicsit bűzös és letisztitották betadinos oldattal és bekenték valami mézes illatú baktérium ölőkenőccsel az lenne a kérdésem h én tudok e ahhoz hasonló baktérium ölőt használni otthon?? (Vagy esetleg nem tudja milyen kenőcs lehetett az?) Esetleg amit emberek is használhatnak?

2015.11.17

Állatorvos

A bűzmirigyek szakszerűtlen, indokolatlan nyomogatása a mirigyek gyulladását okozza, ezért azt nem javaslom, hogy otthon elkezdje nyomogatni. Ugyanakkor a mirigyek kiürítése egyáltalán nem bonyolult dolog, csak meg kell érezni, hogy hogyan kell. Igazán úgy tudja megtanulni ezt, ha egy alkalommal az állatorvossal közösen végzik el a beavatkozást, mert ezt igazából látni és érezni kell. A lényeg, hogy a végbélnyílás két oldalán ki lehet tapintani a mirigyeket, ezek körte alakúak és felfelé nyílnak. Óvatosan, fokozatosan kell őket nyomni, mintha egy tubusból sűrűbb pasztát akarnánk eltávolítani. Egyes esetekben a mirigyeket csak akkor lehet teljesen kiüríteni, ha az egyik ujjunk a végbélnyílásban van. Ha a kutya szája bűzös, akkor annak oka van, általában fogkövesség és/vagy fogínygyulladás. Ha a kutya szája a fogkövek miatt bűzös, akkor azokat el kell távolítani. Ha fogínygyulladása van, akkor az egy kezeléstől nem múlik el. Nem tudom, hogy mi lehetett a mézes illatú kenőcs, de tudok ajánlani kutyák számára gyártott készítményt, ami nagyon jó : Stomodine L.P.szájfertőtlenítő gél. Emberek számára számos szájhigiéniás oldat létezik pl.: Corsodyl.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem