Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Három hete hoztunk el a mindjárt 6 hónapos whippetünket, akit imádunk. Eleve szobatiszta, nem is volt ezzel gondunk egészen 2 hétig. Eléggé félénk kutyus, tanyához szokott, most lakásban lakik velünk a város kellős közepén. Nagyon aranyos kutyus egyébként, mindenhova követett a lakásba eddig, de nem jön oda, hogy simogassuk meg, de mivel nagyon cuki sokszor megyünk oda hozzá megdögönyözni. Reggel sétálok vele, este kutyafuttatóra visszük játszani. A gondunk az, hogy 2 hét után elvittük magunkkal egy hétvégi baráti összejövetelre, ahol szabadon lehetett egy hatalmas zöld területen, este pedig velünk aludt az ottani ágyban. Lehet, hogy itt rontottuk el. ( eddig itthon a saját fekhelyén aludt szépen)Pár napja az aranyos viselkedése mellett, a kutyaoviban meg akar hágni minden kutyát, és lepisilte a fekhelyét. ( rendesen guggolva, mint kint. ) Utána ugyanezt megtette többször, majd az ágyunkra pisilt és nem is akart onnan lemenni. Miután kimostam az ágyát, nem tetszett neki, így kinézett egy helyet a szőnyegen és mindennap elköveti a bűntettet, persze ha rászólunk abbahagyja, és csak akkor csinálja, ha itthon vagyunk. Észrevettem, hogy többet iszik itthon mint szokott, sokat nyalogatja a nemi szervét. Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint domináns kutyával van dolgunk, vagy ez lehet a sok vízivás vagy esetleges húgyúti fertőzés következménye? Mintha kint is többet pisilne. Persze ezek után nem engedjük be minden szobába, és szigorúan nem alhat velünk, és nem megyünk oda simogatni, csak ha hívásra jön, ez persze egyelőre csak jutalomfalattal érhető el nála. Nagyon szeretném helyesen nevelni, és szeretném ha nem kellene a bepisilések miatt aggódnunk és igazán jól érezné magát nálunk. Válaszát előre is köszönjük!

2017.07.23

Állatorvos

Én mindenképpen indokoltnak tartanék egy vizeletvizsgálatot (esetleg vérvizsgálatot is), hogy kizárjuk a betegségeket. Biztosan stresszes is a kutya és ráadásul az ivarérettség környékén is jár, ami szintén befolyásolja a viselkedését. Szerintem hasznos lenne most egy feromon tartalmú párologtató a lakásba (Adaptil). Megtette azokat a lépéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a kutya érezze, hogy nem ő a falkavezér, mert jelenleg még úgy látom nem tisztázottak teljesen a kutya szemében. Gazda ágyát lepisilni nagy tiszteletlenség. ..Ha a következetes nevelés nem hozza meg a várt eredményt, akkor keressenek fel egy olyan szakembert, aki viselkedésterápiával foglalkozik (pl,:Dr.Sátori Ágnes)

Vissza a kérdésekhez