Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Kinti-benti (de többet van kint) cicámnak legutóbb novemberben volt féregtelenítése. Most a napokban kapott féregtelenítő tablettát, viszont az a baj, hogy csak kint a kertben hajlandó végezni a dolgát, így nem tudjuk ellenőrizni, hogy ürült-e belőle féreg, kell-e a féregtelenítést ismételni. Ilyen esetben hogy kell eljárni?

Illetve a spot on készítményekkel (pl. a Profender, amit a Doktornő már többször ajánlott ezen az oldalon) hosszabban tartó hatást lehet elérni, vagy ugyan úgy csak egyszeri féreghajtást jelent mint a tabletták esetében? És ha ürül féreg, ezt is 2 hét múlva újra kell cseppenteni?

Előre is köszönöm a segítségét!

2017.08.14

Állatorvos

A tablettákat és a cseppet is elegendő 3-4 havonta alkalmazni. A Profender azért jó, mert az 1 hónapig hatékony, és a tablettákkal ellentétben nem csak a gyomor és bélcsatornában lévő kifejlett férgeket pusztítja el, hanem egyes féregfajok lárvaalakjai ellen is hatékony. Ha a csepp felhelyezése után 1 hónappal is ürül féreg, akkor érdemes egy újabb cseppet feltenni. Erre akkor lehet leginkább esély, ha a cica a környezetből állandóan visszafertőződik.

Vissza a kérdésekhez