Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Két gazdi plusz én összeálltunk és az Advantixot szét szoktuk osztani kutyáink között. Az egyik kutya 2kg a másik 4kg a harmadik 5 kg. Ahol vettük az advantix cseppet ott azt mondták, hogy a 2 kg-os kutyusnak kell 0,4ml, a 4kg-os kutyusnak 1,0ml és az 5kg-os kutyusnak is 1,0ml.
Megnéztem az advantix tájékoztatóját ahol ezt írják: Az ajánlott legkisebb adag 10mg/testtömeg kg (ttkg) imidakloprid és 50 mg/ttkg permetrin.
Ezek után kiszámoltuk és a 2kg-os kutyának elég lenne 0,2 ml (ha ráhagyunk egy kicsit akkor 0,3ml), a 4kg-os kutyusnak 0,4 ml (vagy ha erre is ráhagyunk a biztonság kedvéért akkor 0,5ml) és az 5 kg-os kutyusnak 0,5ml ( ráhagyással 0.6ml).
Hiszen feleslegesen nem szeretnénk több szerrel terhelni a kutyusokat, mint amire szükségük van, viszont a boltban azt mondták így nem lesz elég nekik mert nem oszlik szét. Viszont akkor nem értjük, hogy elég pl egy 9kg-os kutyusnak az 1,0ml, hiszen ott is csak 0,1 ml-el kap többet mint a kutya súlya (tehát 0,9ml helyett 1,0ml-t).
Tényleg rá kell tennünk a 2kg-os kutyára a 0,4ml és a 4 kg-os kutyusra az 1,0ml-t illetve az 5 kg-osra is az 1,0ml-t?

2015.08.16

Állatorvos

Én az Advantix esetében nem ajánlom a szétosztást, mert nem biztosítható a pontos adagolás. Valóban igaz, hogy a hatóanyagok mennyisége az adott mérettartomány nagyobb testtömegű kutyáihoz van beállítva, ennek ellenére biztonságos azon az intervallumon belül, amelyre a készítményt törzskönyvezték. Ha a hatóanyagok nem kerülnek megfelelő dózisban a kutya szervezetébe, akkor nem kellően hatékonyak.

Vissza a kérdésekhez