Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Kölyök macskám (a pontos korát sajnos nem tudom, befogadott cica, de már nem olyan kicsi) pár napja hígat székel. Nem nevezném hasmenésnek, mert nem gyakran székel, viszont ha igen akkor sötét színű, híg “anyagot” produkál. Ettől függetlenül eszik (tetemes mennyiségű konzerves macskaeledelt), játszik, a kedve jó. Más tünetet nem tapasztaltam. Kb. 1 hónapja is előjött ez a probléma, de akkor magától elmúlt. Van okom aggódni? Lehetséges, hogy túl sokat eszik vagy az eledelével van probléma? Milyen gyógyszert adhatok neki hasmenésre (itt elsősorban széntablettára gondoltam), ha nem múlna ez az állapot?

Köszönöm a válaszát!

Petra

2016.01.13

Állatorvos

Mindenképpen adjon a kölyöknek féreghajtót és probiotikumot. Most csak jó minőségű szárazeledellel kínálja. Ha a hasmenés nem szűnik meg 2-3 nap alatt, vagy egyéb tünetek is jelentkeznek, akkor vigye orvoshoz az állatot. Szükséges lehet egy bélsárviszgálat és/vagy gyógyszeres kezelés. Az étel is okozhat ilyen jellegű problémát, de azt sajnos csak megfigyelések árán tudhatjuk meg, hogy mit nem bír a cica.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem