Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Két macskánk van, az egyiknek van egy “szokása” ami kezd ijesztő lenni. Este/éjszaka, szinte azonnal villanyoltás után éktelen sírásba kezd, nem rendes nyávogás, hanem keserves, mindjárt meghalok sírás. Akkor hagyja abba ha lemegyünk érte a földszintre és felvisszük magunkhoz, de néha ismét rákezd. Nem zárjuk ki az emeletről, fel tud és fel is szokott jönni egyébként. Nappal nem csinálja ezt.
Alapból egészséges, most kapott éves oltást, megvizsgálták, nincs baja. 6 éves, 5 éve van nálunk, ez a dolog alkalomszerű, van hogy egy hétig minden este csinálja, aztán sokáig nem, és hónapokig semmi. Először akkor csinálta, amikor az előző cicánkat el kellett altatni és egyedül maradt, azóta kapott társat.
A kérdésem, hogy ez lehet vmi fizikális gond, vagy inkább csak lelki? Elképzelhető, hogy nem lát rendesen?

Köszönöm előre is.

Üdvözlettel,
Krisztina

2016.10.13

Állatorvos

Kedves Krisztina!

Elképzelhető, hogy fájdalma van, ami éjszaka erősödni szokott, de az sem kizárt, hogy szürkületben vagy sötétben romlott a látása és valami szemproblémája van. Javasolnék egy alaposabb kivizsgálást, esetleg próba fájdalom csillaptást 1 héten át. Ha nem javul semmit a dolog, és semmit nem találnak a cicánál, akkor viselkedésterapeutával kellene megbeszélni ezeket a dolgokat. Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem