Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves DoktorNő!
Kistestű kutyám (yorkie) a napokban teljesen világossá vált számomra, hogy allergiás mind a nyakörvekre( Biospotix, Foresto, Scalibor, ) és a spot on vagy spot on-ok ra is, a Vectra 3D vel probálkoztunk a kezelőorvosunkkal.
Borzasztó látvány amikor ìgy szenved: csak fekszik vagy dörgölődzik, ha a földre rakom meg se mozdul, csak álldogál.egy helyben, van hogy nyüszít az irritációtól..inni is csak ugy iszik ha odaviszem elé.
Az orvos Milbemax tabletatt is adott, mert emlitettem neki, hogy ket hete voltunk videken, engem megcsipkodtak a szunyogok es tartok tole hogy a kutyat is es félek a fertőzöttségtől.
Viszont ìgy nem merem beadni ezt a gyogyszert. Felek arra is allergias es felek ennel durvabb allergias tuneteket produkal….
ÖN mit tanácsol?
A Vectra 3d csepegtetes óta eltelt 24 óra, a helyzet egyelőre nem jobb…
Megfürdettem a kutyát..hátha elvesz a hatásból…
Várom válaszát és nagyon köszönöm.

2017.07.10

Állatorvos

A fürdetés nagyon jó ötlet volt. Nehéz erre mit mondani, mert védekezni akar a paraziták ellen, de nyilván nem ilyen áron. Szerintem a Milbemaxot addig ne adja be, amíg tünetei vannak az állatnak, mert nem derül ki, hogy bírja-e. A tablettát mindenképpen reggel adja be olyan napon, amikor ha kell orvoshoz tudnak menni. Sajnos egy ilyen érzékeny kutya esetében nem megjósolható, hogy talál-e olyan készítményt, ami nem okoz tüneteket. Sajnos mindez csak akkor derül ki, ha próbálta. Talán meg lehetne próbálkozni a Frontline sprayvel, az ritkán okoz ilyesmit.

Vissza a kérdésekhez