Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Komoly gondjaink vannak a cicámmal.2 szobás lakásban élünk párommal és a lassan 1éves ivartalanított kandúr cicámmal.Soha nem volt ölbecica,de főleg reggel s mikor munkából hazamegyünk,nagyon kezes.Van,hogy nappal is engedi,hogy simogassam,ölbe vegyem,de legtöbbször elhúzódik.Ez nem nagy gond.Elfogadtuk,próbálkozunk,ha hagyja akkor ok,ha nem,nem erőltetjük.Nem minden cica szereti ha a nap 24órájában simogatják.A probléma az,hogy mindig támadja a lábunkat.Lassan 5kilós,és nagyon tud fájni.Korábban az ágy alá is bújt,s mikor az ágyra mentem,alóla támadt.A Nem szóra szépen hallgat,s már az ágy alól nem ugrik nekem,ha rászólok.Viszont a spontán lesben állása és támadása ellen nem tudok felkészülni.A nap bármely szakában megteszi,függetlenül attól mennyit van vele foglalkozva.Kérem segítsen,mert már próbálkoztam vízpermettel,rászólással,leteperéssel,orra pöcköléssel….stb…Mivel lehetne leállítani?Amúgy egész nap a nyomomban van,ott szeret lenni ahol én vagyok.Imádom,s szeretném ha erről valahogy leszokna…

2017.08.03

Állatorvos

A cicának valószínűleg nagyon erős a vadászösztöne, ezt kellene kiélnie valahogy másképpen… A tiltás és a permetezés továbbra is maradhatna, de emellett próbáljanak minél több olyan játékot biztosítani neki, ahol üldözhet. Vannak mozgó egerek, lézeres játékok, botos játékok, automata játékok. Szerintem próbálják meg ilyen módon levezetni a vadászösztönét. Valószínűleg könnyebb lenne, ha kijárós cica lenne…Ha nem sikerül előbbrejutni ilyen módon, akkor vegyék fel a kapcsolatot viselkedésterápiában jártas szakemberrel (pl.: Dr. Sátori Ágnes).

Vissza a kérdésekhez