Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Lett egy kb. 4 hónapos kiskandúrom a felnőtt cicám mellé. A kicsi fiv/felv negatív és koronavírusra is negatív. Az első oltását még csak most fogja megkapni (úgy volt, hogy örökbe adom, de végül megtartom). A probléma az evéssel és az emésztéssel van.
1. Nem hajlandó megenni a száraz tápot. High premium tápot adok. Sem beáztatva, sem nedvesbe keverve, sem ledarálva és úgy bekeverve nem eszi meg.
2. Megeszi a felnőtt cica nedves tápját (az viszont kevés, mert a felnőtt inkább szárazat kap), és hasmenése van tőle. A kölyök nedvestől is. Nedvesből MultiFit-et és ehhez hasonlókat kapott, leginkább olyat, ami cukormentes, színezékmentes, tartósítómentes.

Most adom neki a Bolust, és főtt vagy nyers csirkét kap főtt rizzsel összeturmixolva. Kezd keményebbé válni a széklete (3 nap után), de még mindig túl lágy.

A kérdésem egyik része, hogy vajon mi lehet a gond. Nincs láza, teljesen aktív, és nem szárad ki, mert wc után azonnal eszik, iszik. A szeme is életerőt tükröz, semmilyen betegségre utaló jelet nem mutat.

A kérdésem másik része, hogy vajon miért nem eszi meg a száraz tápot. Elképzelhető, hogy most váltja a fogait, és azért nem? Vagy soha nem fogja szeretni? Hogyan lehetne rászoktatni?

Nem lesz mindig időm a főzésre, és elég kényelmetlen a kétféle etetés, mert nem tudok folyamatosan felügyelni arra, hogy a felnőtt cicám kajáját ne egye meg. Most elveszem a felnőttől a kaját, amikor befejezte, de ez nem jó, mert ő egy beosztó cica, és amikor egész nap nem vagyok itthon, emiatt most csak a szárazból tud ropogtani, de ha az elfogyott, éhezik.

A kicsi nemsokára megy ivartalanításra, mert gyanúsan turbékol, és tele van dominanciával, remélem, ez a része megoldódik a műtét után.

Köszönöm a választ előre is.

Cotignac cica

2016.08.14

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Próbálja meg, hogy egy ideig csak és kizárólag szárazat rak a  cicák elé. Ugyanúgy  a felnőtt is csak szárazat kapjon, ne legyen alternatíva. Valószínűleg azért nem eszi meg a szárazat, mert ott van az alutasakos ami sokkal ízletesebb számára, sokkal több zsírt tartalmaz és elrágni is könnyebb.A hasmenés nagyon sok mindentől lehet. Lehet etetési probléma, féregfertőzés, egysejtű parazita, bakteriális probléma, akár vírus is, látatlanban , vizsgálat nélkül nem tudom megmondani. A legtöbbnél nem szokott nagyon betegnek látszani a cica. Ha a diétára nem múlik, kérjenek állatorvosi vizsgálatot, és bélflóra helyreállítót mindenképpen.Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem