Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Labrador kölyökkutyámnak szeretnék bolhafésűt vásárolni. Elfoglaltságaim miatt az interneten keresztül rendelném meg, azonban így a típusokat sem tudom megérdeklődni. Ebben szeretném a doktornő segítségét kérni: milyen típusú, mekkora bolhafésűt javasolna egy ilyen típusú kutyusnak vásárolni? milyen gyakran célszerű használni?

Köszönöm szépen előre is a választ!

2015.08.07

Állatorvos

Igazából a bolhafésűnél nem igazán számít a méret, mert ahhoz, hogy működjön a bolha méretéhez kell igazodnia az eszköznek, vagyis nagyon sűrű fogak szükségesek. A fémfogú fésűk tartósabbak  (pl.: http://www.fressnapf.hu/more-for-cats-and-dogs-bolha-es-porfesu-fem/). A fésűt olyankor kell használni, ha arra gyanakszik, hogy a kutya bolhás. Ilyenkor többször alaposan végig kell húzni a kutya szőrében és lehetséges, hogy a fogak között fennakad 1-1 bolha. Ha csak enyhén bolhás az állat, akkor bolhát nem biztos, hogy találunk, de ürüléket szinte egészen biztosan. A bolhaürüléket úgy tudjuk elkülöníteni a portól, hogy benedvesítjük, és ha vörhenyes váladék keletkezik, akkor bolhás a kutya.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem