Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Második hete él velünk egy immár 10. hetes szamojéd kan. Közérzete jó, jó kedvűnek és életvidámnak tűnik. Széklet vizelet rendben. 5 napja féreghajtva, 2 oltása megvan, állatorvos látta, megtapogatta, mindent rendben talált. Hasa nem kemény és nem nyomásérzékeny. Hason tud feküdni is. (egyébként meglepően értelmes és engedelmes). Röviden minden meseszerű DE. A tenyésztő Royal Canin Junior Médiummal etette, ezt megfelelőnek találtam, így ezzel folytattam a táplálását. A csomagolás hátoldalán 238g/nap mennyiséget irányoznak elő. Ehelyett csak 130-180 g-ot eszik. Nem habzsol, meglehetősen úrhatnám tempóban eszik. Konzultáltam állatorvossal, azt javasolta, hogy hagyjam előtte a tápot és majd eszeget nap közben. Emellett Béres cseppet és milgamát javasolt. Egyelőre kapja a Béres cseppet. Mivel ez 2 napos dolog, így még jelentős változást nem tapasztatam. Ami érdekes, hogy a tenyeremből pedig eszik. De ezt nem csinálom hisz rászokik. A kutya nagyon nyugodt, nem tűnik ideggyengének. A milgamát végső esetben vetném be. Kérem véleményezze a leírtakat és korrigáljon ha úgy látja jónak. A kutyának enyhe kötőhártya gyulladása van. 2×1 Tobradex cseppet kap + bórvizes lemosás. Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel
B. Csaba

2017.12.15

Állatorvos

A tápokon lévő etetési útmutató mindig csak irányadó. Vannak falánk és kevésbé falánk kutyák. Egyes időszakokban lehet hogy többet eszik a kutya, máskor kevesebbet. Ha a kutya jól van, akkor nincs baj. Nem a grammokat kell nézni, hanem azt, hogy milyen kondícióban van a kölyök és hogy megfelelő ütemben növekszik-e. Én porctáplálókat javasolnék, egyebeket egy teljes értékű prémium táp mellett nem. Akkor kell aggódni, ha a kölyök nem fejlődik megfelelően.

Vissza a kérdésekhez