Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Múlt héten már kérdeztem Öntől a szívférgesség megelőzésével kapcsoltban, megkaptam a választ, köszönöm szépen!
Közben elolvastam az Advantix tájékoztatóját és ezt olvastam benne : “Egy kezelés elegendő a repellens (táplálkozás ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyogok (Phlebotomus papatasi) és igazi szúnyogok esetén (Aedes aegypti) két hétig, ill. (Culex pipiens) négy hétig.”
Az lenne a kérdésem, hogy ezek közül a szúnyog fajok közül melyik az amelyik terjesztheti a szívférget? Vagyis az Advantix 2 vagy 4 hétig jó-e szívférgesség megelőzésére?
Illetve nekünk a tenyésztő ajánlotta, hogy nagyobb kiszerelésű Advatixot vegyünk, fecskendővel mérjük ki a kutya súlyának megfelelő adagot és a maradékot eltarthatjuk hűtőben még pár hónapig amíg el nem használjuk, viszont az állatpatikában azt mondták, hogy a felbontás után rögtön el kell használni, mert elveszti a hatékonyságát. Ez tényleg így van?
A Milbemax kölyök/kistestű kutyáknak való féreghajtóból mennyi az adagja egy 2kg-os kutyusnak? 1/2 vagy 1/4 tabletta?
Köszönöm!

2015.07.02

Állatorvos

Ha az összes potenciális köztigazda szúnyogfaj ellen védekezni szeretnénk, akkor 2 hetente kellene htasználni az Advantix cseppet. Magyarországon számos (kb. 40) szúnyogfaj él és ezek közül hatról bizonyított, hogy terjeszti a szívférgességet. Ezek közül az egyik a Culex pipiens, de Aedes fajok is vannak közöttük. Ne tartogassák a kibontott cseppeket, vegyék meg azt a kiszerelést, amelyik mérettartományába tartozik a kutyájuk. A kutya adagja 1 tabletta. Ha korrekt módon akar eljárni a szívférgesség elleni védekezésben, akkor a legjobb az, ha vérvizsgálatot is elvégeznek, amelynek során kiderül, hogy vannak-e mikrofiláriák a kutya vérében. Ha ezek jelenléte igazolódik, akkor a felnőtt férgek kimutatására irányuló szerológiai teszt elvégzése is indokolt.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem