EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő,

Mentett kiscicán pénteken szemamputációt fog végezni az állatorvos. Az lenne a kérdésem,hogy mire kell a műtét után különösen odafigyelni, hogy minél jobban érezze magát a cica és tökéletesen meggyógyuljon?
Válaszát előre is köszönöm!

2015.07.24

Állatorvos

Az orvos mindent el fog mondani. A legfontosabb a gallér viselete, hogy a cica ne tudja kaparni a sebet. Fontos, hogy az antibiotikumot is megfelelően adagolják és a fájdalomcsillapító is nagyon fontos. Ilyen műtétek után nem szokták teljesen zárni a sebet az első napokban, hanem egy drén vezeti ki a váladékot. A gallér viselete azért is elengedhetetlen, hogy a cica ne tudja kiszedni azt. Fontos még a terület tisztán tartása, a váladék gyakori letörlése, hogy az állat bőre ne gyulladjon be és a seb is tiszta maradjon. Ha Ön nem meri leszedni a váladékot, akkor inkább beszélje meg az orvossal, hogy az első időszakban inkább 2 naponta elviszi egy rövid kis ellenőrzésre. Ilyenkor az orvosok többségével meg lehet beszélni, hogy soron kívül gyorsan ellássák a kis beteget és ne kelljen hosszú időt várakozással tölteni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem