Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Magyar vizsla kiskutyám van. Néhány napja este levittem pisilni és egy nagyobb kutyával kezdett játszani. Nem volt semmi gond, birkóztak.. de a játék hevében olyan nagyot harapott a másik kutya a kutyám fülébe, hogy felvisított. Másnapra egy vérömleny keletkezett a fülben, vérrel van feltöltődve kb. 5cm -es szakaszon. Várjak, hogy felszívódik vagy “le kell ereszteni” ? Mi a teendőm? Segítségét köszönöm!

2014.12.06

Állatorvos

Vigye orvoshoz a kölyköt. Az ilyesminek általában műtéti megoldása van. A műtétet a vérömleny keletkezése után 10-14 nappal szokták elvégezni. Előfordulhat, hogy a leszívás segít, de ez a ritkább eset, általában kiújul. Az orvos a  vizsgálat során majd mérlegeli a helyzetet, hogy ebben az esetben mi a jó döntés. Ha nem csinálnak semmit, akkor azon a szakaszon a kutya füle vastag, heges lesz.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem