Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Menhelyről hoztunk el egy felnőtt cicát, aki megtámadja a lakásban élő 12 éves teljesen ártalmatlan retriever keverék kutyámat.
A kutya semmi rosszat nem akar, egyszerűen csak jön-megy a szobába, rá sem néz a cicára, a cica viszont nagyon agesszív vele, mire a kutya megijed, és elbújik.
Mint gondol, hogyan tudnánk őket összeszoktatni?
Köszönöm előre is!

2015.11.12

Állatorvos

Sajnos sok esetben egy felnőtt macska és egy felnőtt kutya összeszoktatása nem túl könnyű. Ha a macska kifejezetten agresszív típus, akkor még veszélyes is lehet a kutyára nézve. Az öreg kutyájuk nem ezt érdemli….Próbálják meg először elkülöníteni az állatokat, zárják a macskát külön szobába és csak akkor engedjék ki, amikor a kutya nincs a helyiségben, hogy a szagával ismerkedhessen. Nyugtassák, jutalmazzák a cicát a kutya szagának jelenlétében és később a kutya jelenlétében is. Használhatnak Feliway párologtatót, ami nyugtató hatású a macskák számára. Szerintem, ha az agresszió nem csökken és belátható időn belül nem jutnak el legalább a közömbösség és elkerülés fázisába, akkor gondolkodjanak el azon, hogy a cicának másik helyet keresnek. Annak az állatnak a nyugalma az elsődleges, amelyik már 12 éve Önökkel él.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem