Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Nagytestű kölyökkutyám (3 hónapos) az elmúlt 1-2 hétben szokott rá arra, hogy farkát harapdálja. Persze, nem erősen, apró, játékos harapdálásokkal. Valamint a napokban már kergeti is, így játszva vele. Ez probléma? Tiltsuk neki? Okozhat bármilyen gondot, akár a farok-szőrén ez?

Másik kérdésem a bolhákra vonatkozik. Effipro spray-t használunk. Kb. 2-2,5 hete fújtam be legutóbb a kutyus hátát végig, azonban ezt követően is többször láttam úgy vakarózni és harapdálni a bundácskáját, hogy a bolhák miatt szokta. mivel labradorról van szó, nagyon sűrű a szőre, látni nem látom a bolhát, de szinte biztos vagyok benne, hogy van benne. (Korábban, 1,5 hónapos korában az állatorvos -szintén ilyen “tünetek” után – befújta Effipro-val, és utána láttam is, ahogy a bolhák kiugrálnak a kutyus szőréből.)
De ez hogy lehetséges, ha Effipro-val befújtam? Fújjam be gyakrabban? Vagy több fújást kell ráfújni egyszerre (4-5 helyett)? VAgy teljesen nem lehet kiirtani őket a kutyus bundájából?

Köszönöm válaszát!

2015.07.31

Állatorvos

A kölyköknél előfordul, hogy kergetik a farkukat, de nem szerencsés, ha ez egy állandó, esetleg kényszeres viselkedéssé válik. Ha ilyesmit lát, akkor terelje el e kölyök figyelmét valami mással. A lényeg, hogy a valami más ne jutalmazás legyen (étel, játék), hiszen azzal megerősítjük a viselkedést.

Vásároljon bolhafésűt és azokat a kis törmelékeket, amelyek kifésül a kutya szőréből, nedvesítse be. Ha barnás-pirosas lé oldódik ki a kis piszkokból, akkor az bolhaürülék. Vakarózás nem csak bolhák miatt fordulhat elő, hanem akár allergia miatt is. Ha a kutya bolhás, akkor ellenőrizze, hogy a használati utasításnak megfelelő mennyiségű sprayt alkalmazott-e. Fontos kérdés, hogy megtörtént-e a környezet bolhairtása, mert anélkül onnan az állat mindig újra fertőződhet. Ha elég sprayt használt és a környezet bolhairtása is megtörtént, akkor próbáljon ki más készítményt. Egyik szer sem 100%-ban hatékony, lehet, hogy Önöknél egy másik készítmény válik be majd jobban. A bolháktól teljesen meg lehet szabadulni, de ez sokszor nem könnyű feladat.

Vissza a kérdésekhez