Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Nagyon hozzánk szokott egy kóbor cica a telken, pici korától mikor kint vagyunk mindig velünk tölti az egész napját.
Mígnem 6 hónaposan bizony vemhes lett. Most lett neki 5 kis cicája,amit természetesen a teraszon ellett,amit kialakítottunk úgy hogyha arra sor kerül,ne legyen veszélyben. Azóta mindig megyünk etetni a cicamamát.Szépen fejlődnek a picik,9 naposak., . csak valami történt az egyikkel,ő volt a leggyengébb köztük. sebes lett mind a két hátsó lába, szőrt se látni,olyan mintha megharapta volna valami.Igaz a többi nagyon agresszív és mindig ellökik a szoptatásnál.Nem tudjuk mi lehet vele,mit lehetne tenni.Szegény gyengébb és kisebb is a többinél. 9 naposak egy alomban vannak, még szopnak,. csak nehogy a többi cica elkapjon tőle valamit , bár fogalmunk sincs mi ez a seb és mitől van.Nem tudunk éjjel nappal velük lenni,mert mégis csak kóbor cica család. Viszont valamit tenni kell érte! Köszönöm válaszát,tanácsát!

2015.07.23

Állatorvos

Ez nehéz helyzet. Ha az alomban hagyják a kölyköt, akkor sajnos van esély rá, hogy elpusztul. A legtöbb, amit tehetnek érte, ha kiemelik az alomból és mesterségesen, macskatejpótló tápszerrel felnevelik, de ez nagyon nagy munka. Ha kiemelik az alomból, akkor orvoshoz is elvihetik. Ami nagyon fontos, hogy az anyacicát ivartalaníttatni kellene, hogy ne szülessen több kismacska. Fontos tudni, hogy a nőstény macskák sokszor már a szoptatás alatt újra vemhesülnek, ezért amikor a kölykök már elég nagyok ahhoz, hogy maguktól egyenek, akkor az anyát már műttetni kellene.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem