Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Nem rég örökbe fogadtam menhelyről egy fiatal ( kb 2 és fél hónapos) kis keverék kutyát. A helyzet az, hogy nem nagyon tudjuk alomra szoktatni. Több módszerrel próbáltuk már, de sehogy nem sikerült. A fő problémánk igazából az, hogy hiába kap csak száraztápot ( mert a menhelyen azt az információt kaptuk, hogy csak azzal szabad) ettől függetlenül a széklete mindig híg marad és sok probléma van vele.
Tudom, hogy ez nem feltétlenül orvosi kérdés, de a válaszát előre is köszönöm.

2016.01.04

Állatorvos

A kölyöknek szüksége lenne egy bélsárvizsgálatra (bakteriológia, parazitológia), hogy kiderüljön, hogy mi okozza a hasmenést. Első feladat a hasmenés célzott kezelése és a normális állagú bélsár elérése lenne. A kölyköt nem csak száraz táppal lehet etetni, a jó minőségű kölyöktáp mellett kaphat hasonló minőségű konzerveket és a házi ételek közül is sok mindent megkóstolhat, ha már rendben lesz a széklete. Amíg hasmenése van, addig valóban érdemes egyféle ételt kínálni, mert a táplálék váltogatása önmagában is hasmenést okozhat, főleg, ha a kölyök emésztőrendszere még érzékeny is. A kutya még nagyon kicsi, ilyenkor még nem elvárható, hogy szobatiszta legyen, de természetesen tanítani már kell. A legfontosabb, hogy  figyelje a kölyköt, látni fogja, hogy mikor fog üríteni (keresgél, szagolgat). Amikor látja a jeleket, akkor irányítsa oda, ahová szeretné, hogy elvégezze a dolgát és közben mondogassa neki, hogy mit vár tőle. Segítenek a szagnyomok is, ezért a pelust beleteheti egy kis vizeletbe és székletbe. Ha sikerül jó helyre üríteni, akkor nagy dicséret, jutalom jár. Ha látja, hogy rossz helyre végzi a dolgát, akkor határozottan szóljon rá és vigye a kívánt helyre. Ha nem látta, hogy mikor ürített nem kívánt helyre a kutya, akkor utólag már ne büntessen. Minél több időt szán arra, hogy figyeli a kutyát, ő annál hamarabb megérti majd, hogy mit vár tőle. Rá fog jönni arra is, hogy jellemzően mikor ürít a kölyök (pl.: alvás után evés után, hancúrozás után stb.).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem