Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Párommal 2 cicát nevelünk, mindegyikük csak benti cica és nálunk vannak pici koruk óta. Egyikük nőstény (picivel több, mint 1 éves), másikuk pedig kandúr (picivel több, mint fél éves). A kandúr cica 1-2 hónap alatt megtanulta a másiktól, hogy kell használni a macskaalmot. Azonban most már 2 hónapja legalább napi 1x a ház különböző pontjaira kakil, csak azután a macskaalomba. Ez még rosszabb lett, hogy kiskutya állt a házhoz, amelyet először pár percre beengedtünk az előszobába. Azonban ahogy észrevettük, hogy a kutya megjelenésével a “balesetek” gyarapodtak, egyből csak kinti kutyus lett annak ellenére, hogy kandúr cicánkat nagyon is érdekelte a jelenléte.

A macskatálak (2 db, fedett) a kazánházban vannak elhelyezve, külön cicabejáró van az ajtóra szerelve. Először a wc-be voltak rakva, de amikor elkezdte a félrekakilást, tanácsra más helyre tettük. Multifit Aloevera diamonds macskaalmot használunk az elejétől kezdve. A komplett macskaalom hétvégente cserélve, minden nap végén pedig kivesszük a benne lévő ürüléket.
Próbáltunk már mindenféle lehetőséget: Feliway párologtató; GETOFF és egyéb macska- és kutyatávoltartó és elszoktató spray-t fújtunk minden nap a kakizós helyekre; egyik kezünkben a kandúr cica, másikban a kaki és a szeme láttára tettük bele az ürüléket az alomba, utána a cicát is (ilyenkor el is kezd kaparászni benne); ici-picit belekoppintottuk az orrát ott a kakiba, ahova elvégezte a dolgát; ugyan ez a belekoppintós dolog, csak egy pici borssal; Domestossal mostam mindig fel azt a helyet; a macskaalmot kevés macskamenta spray-vel fújjuk be.

A két cica nagyon szereti egymást, a nőstény cica a kezdetektől foglalkozott vele, mosdatta, vigyázott rá és megvédte mindentől. A kandúr cica is viszonozza ezt a törődést. Mindegyikük ivartalanított, a nőstény cica kb. fél éve, a “balesetező” kandúr cica pedig úgy 2 hónapja.

Várom segítőkész válaszát, mert kezd nagyon kellemetlen és kimerítő lenni, hogy minden reggel ébredéskor kakit keresünk.

Üdvözlettel:
Ági

2017.11.27

Állatorvos

Első lépés az lenne, hogy tegyenek ki több alomtálat különböző alomanyagokkal. Ha van olyan hely, ahova különösen szívesen kakil, oda is tegyenek alomtálat.  Vannak cicák, amelyek egyes alomanyagokat elutasítanak, míg másokat előnyben részesítenek, próbálkozni kell. Semmiképpen ne nyomják a cica orrát az ürülékbe, az biztosan nem hatékony.

Vissza a kérdésekhez