Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Sajnos előzőleg feltett kérdésemre nem érkezett még válasz, leírom újra hátha elveszett az éterben.

Hamarosan kiscica költözik hozzánk. A kérdéseim a következők lennének ezzel kapcsolatban.
– Megfüröszthető e és parazitamentesíthető e mikor hazavisszük? Több állat mellől érkezik, nem tudom biztosan, hogy nem e bolhás, illetve kint lakik, piszkos is. Kérem, mind sampont mind kiscicának való bolhaírtót javasoljon.
– Mikor kell az első oltására vinni?
– Kiscicáknak való táp mellett kaphat nyers májat, csirkehúst?
– Mikortól lehet rászoktatni a körömvágásra?

Köszönöm válaszát!

2016.05.02

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Nem találkoztam a levelével, hozzám nem jutott el, elnézést, most válaszolok akkor.

Egyszeri fürdetés nem ártalmas a kisállatoknak sem, de igyekezzenek valami jobb minőségű sampont választani, ami legkevésbé borítja föl az állat bőrflóráját (esetleg tiszta víz). Fürdetéssel kapcsolatban figyelembe kell azonban azt is venni, hogy felpuhítja a bőrt és a parazitamentesítő spot onokat nem lehet rájuk rakni csak 2-3 nappal fürdetés után. Léteznek spray-s készítmények (bolha , kullancs irtók), amelyek már 2 napos kortól alkalmazhatóak. Ha nem nagyon piszkos a cica én inkább ezt javasolnám a fürdetés helyett.

Márkát azért nem írok, mert minden állatorvos más és más sampont illetve ectoparazita-írtót preferál, ezért az lenne a legjobb, ha egyből elmennének a kiscicával egy vizitre az állatorvoshoz, aki megvizsgálja, hogy nem beteg e, lekezeli a külső élősködők ellen, és féreghajtót is adna a cicának-újdonsült gazdinak nem egyszerű beadni a tablettát-megbeszélnék a korát és , hogy milyen vakcinákat szeretnének beadatni a cicának ( macskák esetében semmi nem kötelező, a gazdi dönt,hogy mit szeretne, persze az állatorvos tanácsai , macska későbbi tartása  (kinti- kinti-benti-csak benti) alapján.)

Nyersen csirkemájat ill húst semmiképpen nem javasolnék a csirkehúsban lévő kórokozók miatt, melyek súlyos betegségeket okozhatnak pl.salmonellosis, yersiniosis stb

Körömvágást már 3 hetes kiscicáknál is lehet végezni, de ha kijáró lesz a cica egyáltalán nem javasolt.

ÜDV

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem