Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktorno!

Sajnos minden elovigyazatom (kennel, elkulonites, felugyelet) ellenere kutyaim (ket boxer) osszehoztak a “dolgot”. A kislany 9 honapos mult es ez volt az elso tuzelese (vagyis meg mindig tart), a fiu pedig 13 honapos, fajtajahoz es korahoz kepest nagy meretu, sokat es hirtelen nott. Sajnos ketoldali vall OCD-je miatt nem lehetnek kiskutyai, ezert a nosteny ivartalanittatasara gondoltam. A baleset tegnap tortent, de auto hianyaban csak ket het mulva tudom allatorvoshoz vinni. A kerdeseim a kovetkezok lennenek: 1, mennyi ido utan mutathato ki, hogy vemhesult-e a szuka es hogyan? 2, ivartalanittathato-e tuzeles alatt vagy kozvetlenul utana es ha igen, melyik a legmegfelelobb idopont? 3, mikor latszik leghamarabb, hogy hany kutyus van odabenn? 4, 12 honapos kor elott mennyi az eselye, hogy elpusztul az elles miatt? 4, milyen esellyel kozvetitheti egy jo, szurt vervonalbol szarmazo kan az OCD-t? Valaszat varom, koszonettel, egy aggodos gazdi

2017.07.22

Állatorvos
  1. Ultrahanggal 100%-os biztonsággal a 28. naptól (21. naptól látszik).
  2. Tüzelés alatt nem szerencsés ivartalanítani a kutyát. Ha nem vemhesült, akkor a tüzelés vége után legalább 2 hónappal érdemes műteni. Ha kiderül a vemhesség és nem akarják megtartani az almot, akkor a leghumánusabb a vemhesség tényének megállapítása után minél hamarabb elvégezni a műtétet.
  3. Az, hogy hány embrió van, az már látszik az első vizsgálat alkalmával.
  4. Az ellési komplikációk nem megjósolhatóak. Itt inkább az a baj, hogy az ivarérett, de még nem tenyészérett szuka szervezetét jobban megviseli a vemhesség.
  5. Sajnos az OCD öröklődik. Azt hogy melyik kölyök milyen mértékben viszi tovább a problémát nem lehet megmondani.
  6. Létezik injekció az abortusz indukálására, amit a vemhesség 45. napjáig lehet erre a célra használni
Vissza a kérdésekhez