Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Többször észre vettem, hogy a 10 hónapos lány cicám nyugalmi állapotban remeg. Bár szerencsére az elmúlt napokban nem volt erre példa, csak a kíváncsiság hajt, hogy mégis mi lehetett akkor a baja.

Volt amikor akkor jött rá ez a remegés amikor aludt, és volt amikor éppen a simogatás ideje alatt. Közben dorombolt és nem tűnt úgy mintha fájt volna valamilye.Először csak lába, aztán később az egész kicsi teste.

Evett és ivott rendesen. Három hete körülbelül elkezdtem adni neki egy multivitamint és annak tudom behigy elmúltak ezek a remegések.

Lehetett vitamin hiány miatt? Esetleg a nem megfelelő táplálék illetve folyadékbevitel ?

Megmondom őszintén, egyszer sem láttam a cicát a vizéből inni, csak akkor ha a csapból folyt a víz, illetve amikor tejcit adtunk neki. Ez is lehet gond?

Válaszát előre is köszönöm. Kellemes napot!

2016.06.16

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Egy ilyen remegésnek rengeteg oka lehet. Általában a legegyszerűbbtől szoktuk kezdeni, ahogy Ön is írta, akár vitaminhiány is lehet. Ha vitaminpótlás után is fennállnak a tünetek akkor viszont érdemes elvinni állatorvoshoz egy kivizsgálásra, mert akár alacsony vércukorszint, máj, vese-probléma, agyi fejlődési rendellenesség ún. hidrocephalus stb stb. is lehet a háttérben. Nem megijeszteni akarom, de ha nem múlik el, esetleg súlyosbodna kivizsgálás nélkül csak találgatni tudunk.

A víziváshoz még annyit , hogy vannak cicák akik a folyóvizet preferálják inkább. Próbálják meg ezt akkor biztosítani számára, de szomjan soha nem fog halni egy cica aki előtt van egy tál víz és hozzáférhet.

ÜDV

 

 

Üdv

Vissza a kérdésekhez