EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

kedves doktornő!

törpenyulat szeretnék tartani törpenyúlból egyet vagy kettőt érdemes tartani? és milyen nemü-t?

2015.06.23

Állatorvos

A nyuszik jobban érzik magukat, ha van társuk, akivel jól kijönnek, főleg ha sokat vannak egyedül a gazdi nélkül. A legbiztosabb párosítás talán egy ivartalanított bak és egy ivartalanított nőstény. A nőstény nyulakat állat egészségügyi szempontból is szükséges ivartalanítani, mert ők folyamatos ivarzásban vannak, ami magas ösztrogén szinttel jár,  ami méh nyálkahártya megvastagodását okozza.Ez különböző megbetegedésekhez vezethet (gennyes méhgyulladás, méhvérzés, méh daganat). Két bakot semmiképpen ne próbáljon együtt tartani. Szerencsés, ha fiatal korban összeszoktatja az állatokat, ha testvéreket választ, akkor ez a probléma nem is merül fel.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem