Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő/Úr!
Mi most fogadtunk örökbe egy minibullterriert, életkorát csak saccolni tudták az orvosok, 7-10 év közé tették.
Nagyon valószínű, hogy bántalmazták, mert nagyon fél az emberi közelségtől ( most van nálunk 3 hete, és szerencsére ez a félelem már csillapodik)
Nagyon kedves, alázatos kutyus,és nagyon okos.
Viszont van egy nagy problémánk amire szeretnénk tanácsot kérni, hogyan oldhatnánk meg!
Ez a kis dolog-nagy dolog elvégzése, többségében oda piszkít ahol van a vizes illetve ételes tálja,órákat sétálunk vele, de kint nem végzi a dolgát, csak ha feljöttünk a lakásba.
Tudjuk, hogy kell még neki idő, de mivel tudnánk rávezetni, hogy amikor séta van akkor kellene elvégeznie a dolgát.
Köszönöm válaszát

2017.06.20

Állatorvos

Hétvégén vagy ha szabadságon vannak, akkor próbáljanak nagyon figyelni a kutyára és sokszor levinni. Figyeljék meg, hogy mikor ürít (pl.: étkezés után, felkelés után) és az első jelekre rögtön vigyék le. Ha elvégzi a dolgát az utcán, akkor nagy dicséret jár. Valószínűleg a kutya szorong az utcán és azért nem végzi el a dolgát, csak a biztonságos otthoni környezetben. Fontos, hogy miután ürített, ne vigyék rögtön haza. Előfordul, hogy egy kutya azért nem végzi el a dolgát, mert tudja, hogy akkor vége a sétának és már haza kell menni. Ha a probléma nem oldódik meg, akkor vegyék fel a kapcsolatot egy viselkedésterápiával foglalkozó szakemberrel (pl.: Dr. Sátori Ágnes).

Vissza a kérdésekhez