Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves DoktornőÚr!

Egy kilenc hónapos, az állatorvos szerint nagy valószínűséggel celebellar hypoplasia-val született lány házi cicám van. Az utóbbi 2-3 hétben nem volt hajlandó az almot használni, sem kisebb, sem pedig nagyobb dolgai elvégzésére. Eleinte csak a tálca mellett, majd később már gyakorlatilag a lakás bármely részében végezte el a dolgát, gyakorlatilag amerre éppen sétál. Próbáltuk jutalmazással, és “szagminta elhelyezéssel” is (kakit az alomba tettük) visszaszoktatni az alomra. Eddig sajnos sikertelenül. Korábban is problémás volt az alom használata, hiszen betegsége miatt a mozgása nagyon bizonytalan. Ilyen jellegű probléma viszont eddig nem volt jellemző, egészen addig, míg el nem utaztunk 2 napra, amíg édesanyám gondjaira bíztuk. A cica otthon maradt, mert nagyon nehezen viseli a környezetváltozásokat. Úgy gondolom a stressz válthatta ezt a reakciót ki belőle, elbizonytalanodott, talán megijedt hogy elhagytuk, hiszen mindenben ránk van utalva.
A fő kérdésem tehát az lenne , hogy hogy tudnánk őt minél hamarabb és biztosabban visszaszoktatni az alom használatára és visszaszerezni a bizalmát.
Előre is köszönöm a választ!

Emma

2015.06.20

Állatorvos

Simogassák sokat a cicát és adjanak neki sok finom jutalomfalatot. Helyezzenek ki több alacsony peremű alomtálcát különböző alomanyagokkal. Kipróbálhatják a Feliway párologtatót, ami nyugtató hatású feromonokat tartalmaz (részletesen olvashat erről a termékről az interneten). Ha nem járnak sikerrel, akkor vigyék orvoshoz a cicát. Lehet, hogy a cicának olyan idegrendszeri problémája van, ami idővel súlyosbodik.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem