Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő/Úr! Van egy Bischon Bolognese 10 hónapos fiú kutyusunk, és sétáltatásközben vettem észre, hogy egy kicsit furcsán megy. Mintha sasszézna a bal hátsó lábával. Néhány lépés után, de néha hosszabb táv megtétele utá teszi ezt. Aggódom, hogy nincs e valami baja? Válaszát várja egy okos és szép kutyus “Anyukája”. 🙂 Tisztelettel: Szabó Erzsébet

2013.10.02

Állatorvos
Nagyon valószínű, hogy a kutyának patellaficama van. Kistestű kutyáknál ez nagyon gyakori probléma. Ez az elváltozás veleszületett dolog, és különböző fokozatai léteznek. A súlyosabbak műtéti megoldást igényelnek, az enyhébbekkel jól együtt lehet élni. A probléma lényege az, hogy egyes anatómiai deformitások miatt a lépések során a térdkalács befelé vagy kifelé kitér a középtengelytől. Ilyenkor a kutya felkapja a lábát, majd ha magától rendeződött a dolog, akkor újra leteszi. Az enyhébb estekben elegendő porctápláló kúrákat tartani (ezek az izületek könnyebben kopnak). Vigye orvoshoz a kutyát, hogy kiderüljön, hogy tényleg erről a problémáról van- e szó. Èrdemes majd röntgent készíteni, mert a probléma súlyossága ez alapján bírálható el, másrészt így ellenőrizhetik a csípőizületet is. Kistestű kutyáknál előfordulhat Perthes-kór is, ami a combcsontfej degeneratív elváltozása (ez a térdkalácsficammal ellentétben fájdalmas dolog, ezért folyamatos sántasággal jár).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem