Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van egy 6 és fél hónapos jack szuka kutyusom akinek kicsit a torkán megvan dizzadva a nyirokcsomo és olyan mnitha “ádámcsutkája” lenne.
Voltunk orvosnál aki azt mondta ez lehet h vele született de ajánlatos egy vér vizsgálat.
Érdekelne az ön véleménye is evvel kapcsoaltban hogy ez mennyire normális, és hogy ha esetleg a hormonháztartással lenne baj akkor az lehet hogy a közelgő tüzelés miatt van esetleg és utána elmulhat és az ivartalanítás segít e a dologban mert a tüzelés után el lesz végezve az is.

Köszönöm előre is a válaszát.
Üdvözlettel Szilvi

2016.05.11

Állatorvos

Kedves Gazdi! A nyaki tájékon 3 dolog is megduzzadhat: nyirokcsomó, pajzsmirigy, nyálmirigy. Érdemes lenne valóban egy vérvizsgálatot csináltatni (pajzsmirigy hormonokkal együtt) és én mindenképpen javasolnék a duzzanatból egy cytológiai mintavételt is, ami segít differenciálni, hogy milyen szerv van megduzzadva és milyen jellegű sejteket tartalmaz. Az ivartalanítást halasszák el a vizsgálatok utánra, a duzzanat szempontjából mind a tüzelés közeledte, mind pedig az ivartanítás- műtét irreleváns.

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem