Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő,

Van egy szeretett Nebelung kandúrunk (ivartalanított) 6 éves. Az utóbbi időben több stressz érte szegény cicát felújítás miatt és elkezdett jelölni (minden esetben majdnem ugyanoda) és gyakran vizel alom mellé. Ha beleteszem az alomba, ekkor oda végzi a dolgát (nagy dolgát mindig alomba végzi), az alom rendszeresen tisztítva van.
Sajnos a felújításnak több hónapja vége, de a cicát nem sikerült erről leszoktatni, látta állatorvos is és semmi szervei baja nincs a cicának.
Kapott sok esetben Calmex táplálékkiegészítőt is, hátha megnyugszik kicsit. A cicán mindettől függetlenül nem láthatóak stressz nyomai, játékos, szaladgálós.

Ön szerint mit tehetnénk? Szinte mindet kipróbáltunk már.

Előre is köszönöm!

2014.10.16

Állatorvos

Sajnos azt nem írja le, hogy mi mindent próbáltak. Az nagyon fontos, hogy a szagnyomokat teljesen el kell távolítani, mert azok újra jelölésre ingerlik a macskát. Ha a cica mindig ugyanoda jelöl, akkor ideiglenesen helyezzenek el oda is egy macskaalmot. Ha a falra pisil, akkor tegyenek a földre egy alomtálcát és állítsanak bele egy másikat (L-alakban), úgy, hogy a tálca takarja a függőleges felületet. Kipróbálhatják a Feliway sprayt és párologtatót is. A Feliway nyugtató hatású feromonokat tartalmaz, ami csökkentheti a stressz által kiváltott jelölő viselkedést. Részletes leírást talál ezekről a termékekről az interneten.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem