Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van egy 28kg-os 10éves kutyusom. Foresto nyakörvet használunk, de a hétvégén több kullancsot is összeszedett. Fekhelyén találtam döglött kullancsot, de 2 élő a lábában is volt. Tudna esetleg megbízhatóbb kullancs elleni védelmet ajánlani? Brevectot mondták még, de valaki szerint, az károsítja a májat. Ez igaz? 10éves kutyánál nem jelent problémát?

Köszönöm!

2017.06.16

Állatorvos

Sajnos egyik szer sem nyújt 100%-os védelmet és a kutyák között is van különbség abban a tekintetben, hogy melyik készítmény működik legjobban. Ezért aztán nem tudom megmondani, hogy melyik a legjobb készítmény az önök esetében. Ajánlok a teljesség igénye nélkül néhány hatékony készítményt: Nexgard Spectra, Vectra 3D, Advantix, Kiltix, Bravecto. Mindegyik készítmény hatással van a kutya szervezetére is, de a törzskönyvezett készítmények az eddigi tapasztalatok szerint biztonságosan adhatók.

Vissza a kérdésekhez