Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van egy fiatal ivartalanított kandúrunk (ősszel lesz egyéves), aki nagyon energikus, nagyon nehéz őt lekötni. Szeretné gyakran elkapni a kezünket, van, hogy le is “vadássza”, és a lábunkra is szeret lesből ráugrani. Nem viseljük túlságosan jól ezt a szokását, kérdésem, hogy ezt kinőheti-e idővel, vagy le lehet-e erről szoktatni valamilyen módszerrel? Nem hallgat sem a szép, sem a hangos szóra, kizárással is próbálkoztunk. Előre is nagyon köszönöm szíves véleményét, meglátását! Üdvözlettel: Melinda

2017.07.11

Állatorvos

Sokat segítene a cicán, ha kijárhatna, de ha ez nem megoldható, akkor más módon kell levezetni a cica erős vadászösztönét. Macskákat is lehet tanítani. Náluk is működik a klikkerezés. Próbálják megtanítani labdát visszahozni, játsszanak vele intenzíven, sokat. Jók a botos játékok is. Ha Önöket támadja, akkor minden esetben zárják ki. Az idő is segíteni fog. A cica nagyon fiatal, energikus. Idővel valószínűleg lenyugszik egy kicsit.

Vissza a kérdésekhez