Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van egy 2,5 éves ivartalanított, lakásban tartott cicànk.
Az a nagy problémánk vele, hogy össze – vissza pisil. Ezt kb. 1.5 éve kezdte. Először a kutyának a vackába pisilt bele mindig, amiért a kutyust szídtuk le sokáig, míg rajta nem kaptuka cicát, hogy bizony ő a tettes.
Ez pisilgetés/jelögetés mára napi szintűvé vàlt. Lepisili a ruháinkat amiket elöl hagyunk, a kutya helyét, a fotelba pisil, a kanapéra, stb… Lassan az egész lakás macskapisi szagban úszik….😕
Tudja, hogy rosszat csinál, mert ahogy kérdőre vonom, már menekül be az ágy alá. Nagyon okos macska, sokkal okosabb, mint a kutya(francia bulldog, 3,5 éves), és nagyon ragaszkodó. Ha hazáérek munkából, az az első, hogy a nyakamba ugrik, dörzsöli a nedves orrát az arcomhoz, lefekszik a vàllamra és úgy közlekedünk a lakásban. 🙂 3 hónapja van kisbabánk, azóta talán rosszabb a helyzet. Először azt hittük, hogy talán figyelemfelkeltés akar lenni a dolog, elkezdtük néha beengedni a gyerekszobába is a kutyussal együtt, persze csak úgy, hogy mi is itt vagyunk. Én sokszor kifekszem hozzájuk a nappaliba kanapéra, akkor oda fekszik mellém mind a kettő és úgy szundítunk egyet. Sajnos ezek sem segítettek.
Ja! A cicának van rendszeresen takarított cicawc-je, szilikátos macskalommal,de màr próbáltunk más almit is, de ez jött be a legjobban.
Lassan az őrületbe kerget minket ez a cica ezzel pisiléssel. Nem csak csöppeket hagy maga után, hanem tócsákat….😕 kérem, ha bármilyen ötlete, tanácsa van, akkor kérem ossza meg velünk.
Sajnos a leszídás, orra belenyomàsa a pisibe nem segített… 😕

Segítségét előre is köszönjük!!

Üdvözlettel :

Pfann Tamás

2017.12.04

Állatorvos

Ha belenyomják a pisibe a cica orrát, az csak ront a helyzeten, az utólagos büntetés sem ér semmit. Milyen viszonyban van a kutyával a macska? A cicák akkor szoktak össze-vissza pisilni, ha stresszesek. Önmagában a baba érkezése is stressz. Megpróbálhatják esetleg a Feliway sprayt és párologtatót. Érdemes lehet több alomtálat kihelyezni különböző alomanyagokkal. A pisik helyét nagyon alaposan fel kell takarítani, lehetőleg enzimatikus tisztítószerekkel. Ahol pisiszag van, oda újra pisilni fog a cica. Ajánlanék egy állat viselkedésterápiával foglalkozó szakembert, Dr. Sátori Ágnest.

Vissza a kérdésekhez