Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Vasárnap este elütötte a cicámat egy autó. A röntgenfelvételek alapján a medencéje el van törve, és az állatorvosok azt mondták, hogy meg fog gyógyulni beavatkozás nélkül. Bal hátsó lábára első nap nem reagált, félő volt, hogy a gerincveleje megsérült, de szerencsére már mozgatja, viszont nem tud ráállni. A jobb lába az jól működik. Vasárnap este és éjjel infúziót kapott. Hétfőn nem evett és nem ivott semmit (este pisilt és kakilt is). Kedden a cica reggel evett pár falat száraz tápot majd délután 3 óra körül is ugyanígy, de inni eddig nem ivott ( reggelre volt sok pisi és este egyszer pisilt).
Most szerda reggel már enni sem evett és még mindig nem ivott és nem is ürített.
Szeretném megkérdezni, hogy van aggodalomra okom? Mennyi idő után kellene normálisan ennie és innia az infúzió után? Gondoltam már arra, hogy veszek fecskendőt és megitatom azzal. Melyik oldalára érdemes fektetni, a rossz lába legyen felül? Ön mit tud tanácsolni mire figyeljünk oda?
Válaszát előre is köszönöm!

2014.12.17

Állatorvos

Mindenképpen sürgősen vigye vissza az orvoshoz a cicát, ennie és innia kellene. Az, hogy a cica nem iszik, az ad igazán aggodalomra okot. Valószínűleg nem tud székletet üríteni, mert fájdalmai vannak, de az is lehet, hogy azért nincs széklete, mert nem evett annyit. Ilyenkor beöntéssel lehet segíteni. Érdemes ilyenkor inkább puha pépes eledelt adni, hogy lágyabb legyen a széklet. Adhat a cicának olajos halat olajával, az segíthet, hogy könnyebben tudjon üríteni, olyankor, amikor nem megy. Ilyen esetben fontos a fájdalomcsillapítás és az, hogy a macska olyan kis helyen legyen (legalább 6 hétig), ahol nem tud túl sokat mozogni,  és nem tud felugrani sehová.  Ellenkező esetben egy rossz ugrás súlyosabbá teheti a helyzetet. Amíg a cica nem tudja maga megválasztani, hogy melyik oldalára akar feküdni, addig a sérült láb legyen felül, azt ne érje terhelés. Fontos a kényelmes puha fekhely.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem