Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van kettő, 3 éves nőstény tengerimalacom.
Az egyikük december végén véreset pisilt, így elvittem állatorvoshoz, ahol azt mondták felfázott. Kapott két injekciót és 5 napra gyógyszert. Tünetmentes lett.
Majd január első felén észrevettem, hogy véres a nemi szerve, így visszavittem az állatorvoshoz, ahol ultrahangra továbbítottak.
El is vittem őt ultrahangra, ahol megállapítottak, hogy húgyhólyag köve van és emiatt volt véres a vizelete és a nemi szerve is.
Kapott itt is 5 napra gyógyszert. Most tünetmentes. Eszik, szénázik, jó kedve van, mozgékony és iszik is rendesen.
A Doktor úr azt mondta, ki kellene venni a követ, mert vissza térhetnek a tünetek, de az is lehet, hogy tünetmentes lesz, és nem gátolja majd az életét semmiben. A malackámnak az egyik foga picit túl volt nőve, (emiatt fogyott is ) ezt is korrigálta a Doktor úr.
Ön mit javasol, megütessem a malackámat?

Válaszát előre is köszönöm!

2018.01.16

Állatorvos

Ez olyasmi, amibe én a távolból nem szívesen szólnék bele. Beszélje át alaposan az előnyöket és hátrányokat a kezelő állatorvosával, ő ismeri legjobban a helyzetet (malac általános állapotát, kiújulás valószínűségét, húgyúti elzáródás kockázatát). Amikor minden információt megkapott amit csak lehetséges, akkor a döntést önnek kell meghoznia.

Vissza a kérdésekhez