Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van egy 5-6 hetes nőstény kiscicám, szeretném mindenképp tüzelés előtt ivartalaníttatni, de 6 hónapos kora előtt nem akarják elvállalni az állatorvosok, elsősorban szoba cica, de van kijárása az udvarra, sok kandúr van a környéken, nem szeretném, hogy elljen. Sok helyen hallottam, hogy ivartalanítanak, már 3 hónapos kortól, mi lehet az oka, hogy mégsem vállalják? Nem tud esetleg olyan Veszprém környéki állatorvosról aki, mégis elvállalná?
Segítségét köszönöm!

2018.06.21

Állatorvos

Valóban vannak helyek, ahol elvállalják a 3-4 napos kölykök ivartalanítását, de ilyen helyet én sajnos csak Budapesten tudok. A Veszprém környékén lévő rendelőket sajnos nem ismerem. Akkor se történik semmi baj, ha 5-6 hónapos kora között ivartalanítják az állatot. A tanulmányok szerint ha hat hónapos kora előtt megtörténik az ivartalanítás, akkor alakulnak ki legkisebb eséllyel emlődaganatok a későbbiekben.

Vissza a kérdésekhez