Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van egy 2 hónapos cicánk, aki tegnap kapta meg az első kombinált oltását (5 féle betegségre), illetve féreghajtót is kapott. Ma kb. 5ször volt kakilni, azok normális székeltek voltak, viszont az utolsó alkalommal híg volt a széklete, de ami ennél furcsább, hogy az alom mintha piros, véres lett volna. Egész nap Real Nature konzervet evett, Hills szárazeledelt és egy kis cicatejet, vizet is ivott. Nem tudom ennek mennyi jelentőséget kell tulajdonítani, összefügghet-e az oltásokkal? Egyébként a kedve egész nap jó volt, sokat játszott. Mikor forduljunk vele orvoshoz?

Köszönöm válaszát!

2015.10.23

Állatorvos

A féreghajtó okozhat egyes érzékenyebb állatoknál lazább székletet. Ha csak nagyon kis mennyiségű vér volt és a jelenség nem ismétlődik meg, a cica továbbra is jókedvű, akkor most nem kell orvoshoz fordulni. Ha a véres, lazább széklet újra előfordul, vagy a múlt alkalommal nagyobb mennyiségű vér ürült, akkor is vigyék orvoshoz a cicát. ha nincs véres széklet, de bármi más tünetet észlelnek, akkor is vigyék vizsgálatra. Fontos a vér eredetének meghatározása. Ha biztosan a széklettel ürült és friss piros, kis mennyiségű vér volt, akkor az a vastagbél irritáció jele. Ezt okozhatja, vastagbélgyulladás, paraziták, egysejtűek jelenléte, érzékenység egy adott táplálékra, a széklettel távozó idegentest (pl.: csontdarab, dióhéj, lenyelt apró tárgy) felsérti a vastagbél nyálkahártyát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem