Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van egy közel 3 hónapos kiscicánk, akit csak a lakásban tartunk. Nagyon játékos cica, rengeteget szaladgál, az almot pedig az első perctől kezdve ügyesen használja. Viszont nagyon keveset mosakszik, csak akkor ha konzervet eszik, és az után megmossa az arcát. De zavar, hogy alom után nem mosakszik, vagy csak elég ritkán, kakilás után is egyből megy játszani. Engem ez egy kicsit zavar, mert előfordult már, hogy kissé hígabb volt a széklete, a végbélnyílás környékén maradt egy kis bélsár. Ezt pedig gondolom széthordja a lakásban. Nekem eddig még csak felnőtt macskám volt, aki mosakodott sokat, így ez számomra elég meglepő. Normális ez ilyen korban még, hogy nem mosakszik annyit? Ez később változhat majd? És van ennek ránk nézve egészségügyi veszélye? Mert ahol ő is szaladgál, ott járkálunk mezítláb is, és attól félek, hogy így valamit esetleg elkaphatunk.. (egyébként féregtelenítve van). Elnézést, ha buta a kérdés, de eléggé szeretem a tisztaságot, és ezt a kérdést szeretném tisztázni, hogy nyugodtan legyek.

Köszönöm segítségét!

2015.11.01

Állatorvos

A macskák mosakodási szokásai is eltérőek lehetnek, de általában igaz, hogy a felnőtt macskák többet és alaposabban tisztálkodnak. Ha a cicát több alkalommal féreghajtották és nem ürült féreg és a hígabb széklet csak alkalmilag fordul elő, főleg olyankor, ha mondjuk pépesebb ételt eszik, akkor szerintem nincs ok aggodalomra (az se lenne jobb, ha lenyalná magáról a kórokozót a cica, hiszen akkor is megkaphatnák tőle). Ha a hígabb széklet rendszeresen előfordul, akkor a biztonság kedvéért végeztessenek egy bélsárvizsgálatot. A mintát a híg székletből vigyék. Vannak kórokozók, amelyek szakaszosan ürülnek, így a tünetmentes és hasmenéses időszakok váltogatják egymást. Ha a cica szőre szennyezett, akkor töröljék le nedves törlőkendővel vagy nedves ronggyal a területet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem