Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van egy 6 hónapos cicám, és az a probléma, hogy ahogy ma reggel takarítottam, ott ténykedett körülöttem, és egy spriccelős flakonból fújtam ki az ecetet, amiben teafaolaj is volt, alászaladt és belekerült valamennyi a szemébe. Elkezdett rohanni, majd megállt és a fél szeme teljesen csukva volt. Egyből rohantam, vizes vattákkal törölgettem át többször a szemét. Ez kb. reggel 8-kor volt. Egy pár percre rá már kinyitotta azt a szemét, de még nagyon hunyorgott, kicsit még áttöröltem, aztán már kinyitotta teljesen, kicsit még néha hunyorgott. A kedve kb 10 perc után jó volt, szaladgált, játszott ahogy szokott.
Most hogy délben hazajöttem, olyan mint mindig, játszik, nézelődik az ablakban, viszont azt látom, ha fény felé fordul, hogy elég könnyes a szeme és egy kettőt még hunyorog.

Az lenne a kérdésem, hogy okozhat-e nála ez valamilyen komolyabb bajt, forduljak-e vele orvoshoz, vagy én tudnék-e valamit tenni?

Köszönöm előre is a válaszát!

2016.02.04

Állatorvos

Ilyenkor érdemes alaposan átmosni a szemet kamillával is. Ha a hunyorgás nem múlik, akkor mindenképpen vigye orvoshoz a cicát, mert akkor lehet, hogy gyógyszerre lesz szükség.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem