Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Van egy gyönyörű moszkvai őr kutyusom! Kint van a kertben és a lábára rengeteg légy száll és ahova szállnak fekete pöttyök (szerintem peték) vannak. Megpróbáltam lemosni le is jön, erre van vmilyen jó sampon vagy krém vagy mi a teendő?
A másik kutyusom is kint van ő egy kau. és neki semmi ilyen gondja nincs.
Köszönöm a válaszát!

2014.08.04

Állatorvos

Nézze meg alaposan a kutya lábát, hogy nincsen-e rajta valami sérülés, váladék, amiért a legyek rászállnak. A legyek sebekbe, bomló anyagokba szokták rakni a petéiket. Ha nem talál sebet, váladékot, akkor is jó alaposan mossa meg a kutya lábát. Ha van seb a kutya lábán, akkor alaposan nyírja le körülötte a szőrt, fertőtlenítse. Ha nagyobb kiterjedésű, vagy gennyes sebet talál, akkor mindenképpen vigye orvoshoz a kutyát. A legyek távoltartására használható sebek esetében a Kubatol spray. Használjon olyan parazitaellenes készítményt, ami segít távoltartani a legyeket is (pl.: Exspot).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem