Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Van egy 1 éves nőstény macskám, eleinte teljesen szobatiszta volt, aztán elkezdett sűrűn a szobaajtó melletti sarokba pisilni, még ha tiszta volt az alom akkor is. 3 hónapja elköltöztünk, féltünk, hogy megviseli a költözködés, de nem így volt. Majd újra rászokott arra, hogy a szobaajtóhoz pisilt. Ilyenkor megszidtuk és azt hittük teljesen leszokott róla, míg nem egy kevésbé feltűnő sarokban vettük észre a pisit. Azóta többször is erre a helyre pisil, naponta- 2 naponta, próbáltuk vízipisztollyal kicsit lelocsolni, hogy tudja ez nem jó, odavittük és megmutattuk neki, közben éreztettük vele, hogy nem jót csinált. Mindig domestosos-hypós vízzel takarítjuk fel, mert azt hallottuk nem szereti a vegyszerek szagát, de eltelik pár perc, felszárad és ott fetreng benne, mintha nem is zavarná. Azt lenne a kérdésem, hogy mit tehetnék még, hogy leszoktassam a sarokba pisilésről?
Előre is köszönöm.

2015.11.16

Állatorvos

Használjon klórmentes tisztítószert a vizelet szagnyomok eltüntetésére (lehet ilyet kapni az áruházakban). Helyezzen ki alomtálcát a választott sarokba is. Megfontolandó a cica ivartalanítása is, mert nőstény macskák  is pisilhetnek jelölési céllal. Sajnos ezt az ivartalanítás sem mindig oldja meg.

Vissza a kérdésekhez