Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Van egy már majdnem 9 éves ivartalanított kandúr macskám. Tudni kell róla, hogy szereti a hasát és kicsit ducibb is. Nyaranként kertes házban van, de az almúlt 4 hónapban bent volt a lakásban. Eddig mindig minden rendben volt vele, whiskas, kitekat, purina száraztáp, ill. nem ilyen extra minőségű macskaeledelt kapott. Még nincs egy hete, hogy elkezdett menni a hasa, akkor csak száraz tápot adtunk neki, egy kicsit kezdett jobb lenni. Majd megint adtuk neki a megszokottat, azt hittük minden rendben. Aztán 2 nap múlva hányt is és megint ment a hasa. Akkor próbáltunk neki adni főtt répát, főtt rizset, sima főtt csirkemellet, de nem nagyon evett belőle és amit megevett azt is kihányta. A közérzete nem volt olyan nagyon rossz, de látszott hogy nincs étvágya. Azóta evett száraz tápot, valamit megemésztett valamit viszont ismét kihányt, a széklete amúgy nem a megszokott szagú. Kérdésem az, hogy ez valami fertőzés lehet? Vagy allergiás arra amit evett? Próbálkozzak valami jobb minőségű eledellel, vagy menjünk állatorvoshoz? Mire számíthatunk mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel, M. K.

2016.02.27

Állatorvos

Ha egy hasmenés diétára 2-3 nap alatt nem javul, akkor mindenképpen vigyék orvoshoz az állatot. A hasmenésnek és hányásnak számos oka lehet, lehet elsődlegesen gyomor és bélrendszeri probléma, de egyéb belgyógyászati betegségek tünetei között is szerepelhet. Vizsgálat nélkül sajnos nem lehet biztosat mondani.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem