Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Van egy újfundlandi szuka kutyám már 8 éves nem volt soha kiskutyája és most azt vettem észre h sokszor nyalogatja a mellbimbóit ahogy meg néztem mert ugye alig takáltam meg,oda ragadt a szőr enyhe sárgás valami látszott lenyírkáltem a szört ahogy tudtam de ennek ellenére nem változott semmi még most is nyalogatja magát! Mi lehet ez?

2017.07.30

Állatorvos

Vizsgálat nélkül nem mondhatok biztosat. Ha a kutya tüzelés után van és az emlőket megnyomva azokból tej ürül, akkor a kutya álvemhes. Ez nem betegség, hanem egy állapot. A kutyát most nem kell sokat dédelgetni, a lehetőségekhez képest sokat kell vele mozogni és az emlőkre állott vizes borogatást lehet tenni naponta többször. Ha a kutya maga köré gyűjti a játékokat, akkor azokat el kell venni tőle. Ha az emlők nagyon duzzadtak és sok tej ürül belőlük, akkor szükséges olyan gyógyszert adni, ami segít elapasztani a tejet (Galastop). Ha vége az álvemhességnek és a kutya már egyáltalán nem tejel, akkor jó lenne ivartalanítani az állatot.

Vissza a kérdésekhez