Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Van két tengerimalacom, egy 5 éves hím és egy 3 éves nőstény. A nőstény malacka tépi/rágja a másik malac szőrét, ráadásul meg is eszi, ezért attól tartok, hogy egyszer ebből baj lesz. Adok nekik mindig szénát, gyümölcsöt, zöldséget, amit rágcsálhatnának, de ahogy elfogy kezdi előről. Előre is köszönöm a segítséget!

2014.05.09

Állatorvos

Ebből valóban lehet probléma, mert a nagy mennyiségű szőr összeállhat a gyomor és bélcsatornában és akár elzáródást is okozhat. Leveléből úgy értettem, hogy amennyiben tud a malac mást is rágcsálni, akkor nem tépkedi a társát. Próbáljon nagy mennyiségű szénát adni az állatoknak, annyit, hogy ne fogyjon el amíg távol van. Adhat a malacoknak friss, nem permetezett akác vagy gyümölcsfaágat is. megpróbálhatja az állatokat nagyobb helyre tenni és a nagyobb férőhelyet izgalmasan berendezni sok búvóhellyel és rágcsálnivalóval.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem