Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Van egy kis sárgafülű ékszerteknősöm. Sok helyen olvastam, hogy a teknősök számára gyártott liofilizált apróhalak semmi tápértékkel nem rendelkeznek, nincsenek bennük sem vitaminok, sem ásványi anyagot, sem bármi más, a teknős számára hasznos tápanyag. Azt szeretném kérdezni, hogy ez valóban így van-e?
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy vettem a kisteknősnek egy vita-combi nevű teknős multivitamint, amiben A-, D- és E-vitamint is található. Mivel ő vízi teknős, ezért az akvárium vizébe cseppentek neki 6-6 cseppet naponta. Így is felszívódik neki, hogy nem az ivóvizébe, hanem a jóval nagyobb mennyiségű akváriumi vizébe cseppentem a cseppeket? Így is ugyanúgy 6 cseppet kell naponta cseppenteni ebbe a nagy mennyiségű vízbe is? Ha nem, akkor literenként kb hány cseppet számoljak neki a vízébe? Előre is köszönöm a válaszát!

2014.09.09

Állatorvos

A szárított eleségeknek valóban nem megfelelő a beltartalmuk. A teknőst a legjobb fagyasztott egész csalihalakkal etetni, ezek tartalmaznak mindent, amire az állatnak szüksége van. A fiatal teknősöknek is a legjobbak a fagyasztott táplálékok: szúnyoglárvák, apró rákok, apró halak, ikrák, kagylók. Az állatok vizébe vízi növényként érdemes hínárokat tenni, mert az idősebb állatok szívesen fogyasztják ezeket. Ha kiegyensúlyozottan eteti az állatot, akkor nincs szüksége plusz vitaminra. Ha vitamin adagolása válik szükségessé, akkor az előírt adagot a táplálékul szolgáló halacskára kell tenni, úgy, hogy az etetés idejére kiveszi a teknőst a medencéjéből és egy lavórba teszi.

Vissza a kérdésekhez