Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Van egy 12 éves fekete agárkeverék szukám. 6 évesen hoztuk ki a menhelyről. Mostanában azt tapasztalom hogy a másik 2 kutyával nagyon agresszív, holott eddig békés volt a hangulat. Napok óta bennt alszik és néha rájön egy görcs féleség… vittük orvoshoz, azt mondta csak egy epilepsziás rohama volt… rázkódik megint megállás nélkül.. egyszer bújik az emberhez egyszer odakap neki.. egyszer felnyüszít az éjszaka közepén mintha fájna neki valami és olyan “depressziós” hangulatban van, egyszer jó kedve van egy ideig.
Az orvos már nem tud vele mit csinálni az injekción kívül, ami csak ideig óráig tart.
Kérem segítsen, vagy adjon valami tanácsot, hogy még velünk lehessen egészségben.
Előre is köszönöm
Katalin

2014.12.10

Állatorvos

Sajnos az ilyen viselkedés hátterében általában komoly betegség áll. Vizsgálat nélkül nem állíthatok semmit, de ilyesmit okozhat akár agydaganat is. Pontos diagnózist valószínűleg csak koponya CT vagy MRI vizsgálattal lehetne felállítani. Sajnos, ha a kutyának agydaganata van, akkor nem sok mindent lehet tenni. Számos belgyógyászati betegség is okozhat idegrendszeri tüneteket, görcsöket, ezeket vérvizsgálattal lehet megállapítani.  Az epilepsziás állatok viselkedése is megváltozik a rohamok előtt és után. Idős korban az epilepsziás rohamok általában betegségek következményei, míg fiatal korú állatokra inkább az ismeretlen oktanú epilepszia jellemző. Sajnos a kutya korát és a leírt tüneteket figyelembe lehetséges, hogy ebből az állapotból a kutya már nem fog kijönni, de ezt csak a kezelő állatorvos állíthatja felelősséggel.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem